Information regarding Covid-19 - Order safe and securely - Read Story

Arbitrator Mips Helmet | sweet protection

Sikkerhet i vinterfjellet

Hvis du beveger deg i skredfarlig terreng, så er det forpliktende og forbundet med risiko. Det er ikke til å stikke under en stol, det er alltid litt risiko til stede. Gjennom denne videoserien på tre deler guider Jørgen Aamot, tindeveileder med 25 års arbeidserfaring innen friluftsliv, oss gjennom hva det viktigste er å huske på i vinterfjellet; før tur, ute på tur og når ulykken skjer.

Del 1: Før tur

Det er det skadeforebyggende arbeidet som er nøkkelen når du skal ut på tur. Innsatsen må legges på forhånd sånn at du kan avdekke farer, og ha en god tanke om hvor du finner trygg og god snø. Vet du for eksempel hva som regnes som skredfarlig terreng, hvordan du sjekker dette og hva du alltid bør ha med deg i sekken? Se del 1 av serien Sikkerhet i Vinterfjellet med Jørgen Aamot for å finne svaret på alt det du lurer på!

Del 2: Ute på tur

Etter du har planlagt turen og har valgt ut et område hvor du tenker du kan finne trygg og god snø - så begynner du gjerne å føle deg klar for tur. Nå blir det viktig å sjekke at man har med seg det nødvendige utstyret og teste at alt dette fungerer som det skal. Se del 2 av serien Sikkerhet i Vinterfjellet med Jørgen Aamot for å lære mer om hvordan du sjekker utstyret ditt og hvordan du bør ferdes i terrenget for å redusere sjansen for å bli rammet av en skredulykke.

Del 3: Når ulykken skjer

Hvis du kommer utfor en skredulykke må du først få greie på hvor vedkommende kan ligge. Det er verdt å merke seg at det haster veldig. Du har 10-15 minutter på deg, da har man ganske god overlevelsessjanse. Se del 3 av serien Sikkerhet i Vinterfjellet med Jørgen Aamot for å lære mer om hvordan du bruker synet og skredsøkeren for å ha best mulig sjanse til å finne vedkommende, og hva som er viktig å huske på deretter.
<

Stories

The Ascender MIPS helmet

This is the sweet spot between optimal ventilation and best-in-class protection. The Ascender MIPS is a triple certified ski mountaineering helmet.

Read more

Stories

The Supernaut Collection

Supernaut is lightweight and breathable. A complete collection for backcountry skiers venturing into the big mountains.

Read more

Stories

RIG™ Lens Technology

RIG™ is a revolutionary lens technology developed by Sweet Protection to provide superior contrast enhancing vision with minimum color distortion.

Read more